Куп’янський суд виніс вирок вбивці

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області визнав раніше судимого чоловіка винним в умисному вбивстві і ряді інших кримінальних злочинів. На вбивство злочинець пішов, щоб з приховати інші непорядні справи. За сукупністю суд призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією начальника управління обласної прокуратури Тетяни Сотнікової, встановлено, що 30-річний чоловік протягом листопада-грудня 2019 року скоював крадіжки електричних дротів з приватних будинків в селах Куп’янського району.

13 листопада 2019 фігурант вліз до порожнього будинку з тією самою метою. Однак в той же час у двір зайшов 60-річний місцевий житель, якого господар попросив наглядати за будинком. Злякавшись викриття, злодій схопив держак від лопати та не менше п’яти разів ударив нещасного по голові. Від отриманих травм потерпілий помер на місці. Злодій і тепер вже вбивця взяв те, за чим прийшов, а до того ж обшукав загиблого та забрав у нього паспорт і гаманець.

2 грудня 2019 цей же злодій проник до сараю іншого домоволодіння, знову ж в пошуку дротів із кольорових металів. Його помітила жінка, яка теж зайшла до сараю. Зловмисник кілька разів ударив її по голові (на щастя, не смертельно), заткнув їй рота ганчіркою та покинув приміщення, прихопивши мідні дроти.

Незабаром його затримала поліція.

Вироком суду чоловіка визнано винним за п. 9 с. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство з метою приховати інший кримінальний злочин), ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка, пов’язана з проникненням в домоволодіння), ч. 3 ст. 186 КК (грабіж, поєднаний з проникненням у домоволодіння), ч. 3 ст. 357 КК (викрадення паспорта) і засуджено до 11 років 6 місяців позбавлення волі. З урахуванням невідбутого покарання за минулої судимості, остаточно суд призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Вирок суду не набув чинності, оскільки не сплив термін його апеляційного оскарження.