Підозрюваний в наїзді на пішохода поліцейський був п’яний

Фото: khar.gp.gov.ua

За результатами огляду 22-річний співробітник батальйону конвойної служби Головного управління Нацполіціі області, підозрюваний в наїзді на пішохода в м. Богодухів, в момент ДТП був п’яний.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Аварія сталася 8 січня. 21-річного пішохода, який переходив проїжджу частину, збив автомобіль ВАЗ 2113 і зник з місця аварії.

Постраждалого госпіталізували до Богодухівської районної лікарні з переломом гомілки, забоєм грудної клітини та відкритої черепно-мозковою травмою.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК (порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

В ході розслідування правоохоронці з’ясували, що до ДТП причетний їх молодий колега з батальйону конвойної служби, який в момент аварії знаходився в стані алкогольного сп’яніння.

ДТП він скоїв на автівці, що належить його батькові, розповіли у прес-службі Нацполіції області. На момент аварії поліцейський перебував у відпустці, у цивільному одязі та без табельної зброї.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомили про підозру і обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ГБР, розташованого в Полтаві, оперативний супровід – співробітники Управління внутрішньої безпеки в Харківській області Департаменту внутрішньої безпеки НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала 22-річного співробітника батальйону конвойної служби Головного управління Нацполіціі області за підозрою в тому, що він в ніч на 8 січня в райцентрі Богодухів збив 21-річного пішохода і зник з місця події.