Поліція Харкова розслідує перешкоджання роботі журналістів

Фото: poltava.to

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі журналістів. Співробітник організації, що перешкоджав роботі журналістів, в свою чергу, поскаржився на журналістів, які, за його словами, пошкодили турнікети.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За даними слідства, двоє журналістів інформаційного агентства прибули на підприємство, розташоване на вулиці Ахсарова, для «освітлення питання ремонту траси» (Дочірнє підприємство «Харківський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України» займається ремонтом і будівництвом автомобільних доріг в Харківській області, а також поточним обслуговуванням дорожнього покриття і супутніх дорожніх споруд).

Співробітник організації не пропустив журналістів до приміщення та перешкоджав проведенню відеозйомки.

6 січня близько 12:00 один з журналістів звернувся з відповідною заявою до Харківського районного управління поліції № 3.

Також із зустрічною заявою до поліції звернувся представник підприємства. Чоловік стверджував, що двоє невідомих намагалися пройти на підприємство і при цьому пошкодили турнікети.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група Харківського районного управління № 3. Поліцейські провели огляд місця події та опитали свідків.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство).

Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 5 років позбавлення волі. До кого саме буде застосовано покарання і чи буде, поки невідомо. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці жовтня в Харкові напали на журналістів, які приїхали на зйомки будівництва дороги через ТЦ «Барабашово».