Харківське оборонне підприємство незаконно здавало в аренду нерухомість – СБУ

Фото: СБУ

Оперативники Служби безпеки спецслужби встановили, що посадовці одного з харківських держпідприємств, що входить до державного концерну “Укроборонпром”, незаконно здавали в оренду нерухомість.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

За даними спецслужби, у травні 2019 року посадовці передали комерційній структурі виробничі приміщення заводу та відкритий майданчик загальною площею понад 1 тис. квадратних метрів. Ще майже 700 метрів були орендовані взагалі без документального оформлення.

“Згідно з діючим законодавством, договір оренди мав бути обов’язково погоджений з Фондом державного майна для визначення її реальної вартості. До державного бюджету мало надходити 30% від суми”, – йдеться у повідомленні.

За попередніми оцінками фахівців, загальний розмір збитків, завданих державі, становить майже 1 млн гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювалось спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Харківській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону.

Джерело в правоохоронних органах повідомило  Харків Times, що нерухомість, про яку йде мова, належить Харківському заводу транспортного устаткування.