Гаманець або ообличчя!

Фото: khar.gp.gov.ua

У Дергачах затримали місцевого жителя, який вимагав у жінки віддати йому $ 1500, а в іншому випадку обіцяв виплеснути їй в обличчя кислоту.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Дергачівської місцевої прокуратури в порядку ст. 208 КПК затримано чоловіка, який під загрозою заподіяння тяжких каліцтв вимагав віддати йому нібито взяті в борг гроші (ч. 2 ст. 189 КК).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, досудове розслідування встановило, що чоловік тероризував свою жертву з початку вересня.

У разі, якщо вона не віддасть йому вищезгадані $ 1500, він обіцяв облити її обличчя кислотою і таким чином зробити її інвалідом.

24 грудня правоохоронці провели операцію: після отримання частини грошей в сумі 14 тис. грн чоловік був затриманий.

Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Слідчі дії тривають.

Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області СБУ знешкодила злочинну групу, яка тероризувала місцевих жителів. Організував групу 49-річний мешканець Дергачівського району. Зловмисники давали громадянам гроші в борг, але після повернення суми починали вимагати нібито накопичені відсотки. Розмір відсотків перевищував суму кредиту в кілька разів. У разі несплати, вони залучали місцевих кримінальників для фізичного і психологічного тиску на жертв і членів їх сімей.