Зимові канікули школярів можуть подовжити до 24 січня

Міністерство освіти і науки пропонує на місцях обирати форму проведення локдауна: дистанційне навчання або канікули. Нормальна робота шкіл з 8 по 24 січня буде під забороною.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на офіційний лист МОН.

У період посилення карантинних заходів учням заборонено відвідувати установи загальної середньої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних навчальних закладів.

На вибір керівникам навчальних закладів пропонується або робота за допомогою онлайн-платформ, зокрема платформи для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів «Всеукраїнська школа онлайн». Або продовження шкільних канікул з урахуванням положень частин 3 і 4 ст. 10 закону «Про повну загальну середню освіту».

Так, в частині 3 зазначено, що освітній процес в закладах загальної середньої освіти організовується в рамках навчального року, який починається 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Частина 4 пояснює, зокрема, що структуру і тривалість навчального року, тижня, дня, занять, а також форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада установи в межах часу, передбаченого освітньою програмою.

Крім того, відповідно до закону, тривалість канікул у навчальних закладах протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів.

Іншими словами, зимові канікули можуть бути подовжені за рахунок літніх.

Як повідомляв Харків Times, Кабінет Міністрів прийняв рішення про введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня 2021 року.