Війна в Україні: дев’ять порушень, бойових втрат не було

Протягом минулої доби, 9 грудня, в районах відповідальності наших бригад зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Неприцільні постріли зі стрілецької зброї відмічено поблизу Авдіївки.

Так, російсько-окупаційні війська тричі відкривали провокаційний вогонь по українських позиціях неподалік від Талаківки. Використовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. У районі населеного пункту Водяне противник також провокував наших захисників зі стрілецької зброї, а поблизу Авдіївки — ще й з автоматичного станкового гранатомета. Для коригування вогню з АГС з боку населеного пункту Мінеральне ворог застосував БПЛА типу «квадрокоптер».

«Український воїнам знадобилося всього кілька пострілів зі стрілецької зброї, щоб після перетину лінії розмежування збити безпілотник противника», — йдеться в повідомленні.

Також українські військові зафіксували факт інженерного обладнання позицій противника в бік українських підрозділів в районі населених пунктів Водяне та Луганське. Біля останнього противник зробив для цього три підриви з використанням зарядів розмінування. Про це були негайно сповіщені представники ОБСЄ.

З початку поточної доби, 10 грудня, на ділянках відповідальності українських підрозділів противник один раз порушив досягнуті домовленості: кілька пострілів зі стрілецької зброї неподалік від Мар’їнки.
Вогонь був неприцільним, тому українські військовослужбовці відповідати не стали.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.