У Харкові майор попався на хабарі в $600

Фото: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил

7 грудня в Харкові після отримання хабара в розмірі $600 був затриманий майор, начальник відділення одного з районних військкоматів Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері об’єднаних сил.

Встановлено, що майор вимагав та отримав $600 від військовозобов’язаного за непризов на строкову військову службу та видачу військового квитка.

За даним фактом проводиться розслідування за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про повідомленні майору про підозру, також готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління ГУНП в Харківській області, за оперативного супроводження УСР в Харківській області ДСР НП України.

Як повідомляв Харків Times, 22 вересня в Харкові після отримання хабара був затриманий підполковник, один з військових комісарів Харківської області.