У Харкові СБУ затримала іноземця, якого 13 років шукав Інтерпол

Співробітники Служби безпеки України встановили місцезнаходження та затримали в Харкові іноземця, який 13 років перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що громадянин Республіки Хорватія влітку цього року прибув до нашої країни з території РФ. Зловмисник причетний до скоєння цілої низки злочинів, зокрема підробці банкнот. Європейський ордер на його арешт видано в жовтні 2007 року на підставі вироку суду.

За даними поліції, в Чехії 54-річного шахрая засуджено на 10 років ув’язнення.

Оперативники спецслужби затримали злочинця в Харкові під час його короткого візиту до міста з Києва.

Зараз вирішується питання про застосування до іноземця екстрадиційного арешту. Також перевіряється можлива причетність затриманого до скоєння злочинів на території України.

Операцію із затримання міжнародного злочинця СБУ проводила спільно з Головним Управлінням Державної міграційної служби України в Харківській області та Головним Управлінням Національної поліції в Харківській області.

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Як повідомляв Харків Times, 10 листопада в Харкові контррозвідники Служби безпеки України спільно з співробітниками Нацполіціі затримали іноземця, який перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Вночі 11 листопада в пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники Харківського загону затримали 40-річну громадянку РФ, яка перебувала в міжнародному розшуку.