Війна в Україні: дев’ять порушень, втрат не було

За минулу добу, 28 листопада, озброєні формування Російської Федерації та її найманці дев’ять разів порушили домовленості, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Так, вогнем з великокаліберного кулемета противник намагався спровокувати нашу армію неподалік Луганського. Дві ворожі провокації із застосуванням ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї відзначені поблизу Південного.

Ще чотири порушення режиму припинення вогню задокументовано в районі Водяного. На цій ділянці протягом доби противник застосовував міномети калібру 120 мм і 82 мм, вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. А ввечері з боку тимчасово окупованої Ужівки в напрямку Водяного ворог зробив дистанційне мінування позицій наших військ, використавши заборонені міни ПОМ-2.

Крім того, на Приазов’ї задокументований проліт безпілотника з перетином лінії розмежування. Українськими засобами радіоелектронної боротьби ворожий безпілотник було подавлено.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень не було.

З початку поточної доби, 29 листопада, в районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.