Виробництво фейкового Nike в Харкові – організатору загрожує штраф

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові суд розгляне справу щодо організатора незаконного підприємства, на якому підробляли продукцію відомих торгових марок і оптом продавали готові вироби.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що незаконне виробництво фейкових брендів діяло в Московському районі Харкова з червня 2019 року по липень 2020 року.

Під час обшуків, проведених 28 липня 2020 року, виявлено та вилучено дві тисячі одиниць готової продукції, 11 верстатів для виготовлення одягу, 77 швейних машин, близько 70 матриць з логотипами, 150 відер з фарбою, 160 рулонів тканини, викрійки і фурнітуру, комп’ютерне обладнання, документи і чорнові записи.

За даними слідства, сума збитку, нанесеного власникам торгових марок, становить близько 1 млн грн.

Судитимуть організатора незаконного виробництва за ч.2 ст.229 КК (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до: 68 000 грн).

Як повідомляв Харків Times, поліція Харкова проводить розслідування за фактом організації підпільного цеху, на якому підробляли продукцію всесвітньо відомих торгових марок, а потім реалізовували фейкові вироби.

У Харкові в рамках розслідування кримінального провадженняпро підробку продукції відомих торгових марок повідомили про підозру 58-річному, раніше не судимому громадянину В’єтнаму.