Качанівська колонія переплатила за цукор та мило 100 тис. гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

Качанівська виправна колонія № 54 переплатила за цукор та мило 100 тис. гривень. Одному з керівників колонії повідомлено про підозру за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що в грудні 2017 року один з керівників колоні підготував, погодив договори поставки і подальшу закупівлю 10 тон цукру-піску та 680 кг мила.

“Закупівля проводилась у товариства з обмеженою відповідальністю за процедурою відкритих торгів товарів за суттєво завищеними цінами порівняно з виробниками та офіційними дистриб’юторами з продажу цих товарів на ринку України. Внаслідок службової недбалості зазначеної особи державним інтересам в особі ДУ “Качанівська виправна колонія № 54″ завдано матеріальних збитків на загальну суму майже 100 тис. грн”, – повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: khar.gp.gov.ua