В області киснем забезпечені 80% ліжок для хворих на COVID-19 – обладміністрація

Фото: Укринформ

Всі лікувальні установи області, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19, забезпечені киснем на 80% ліжок.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Тараса Пастуха на брифінгу в ХОДА.

“Зараз ми можемо констатувати, що всі установи, які підпорядковані обласній владі, забезпечені на 80%, а іноді й більше ліжкового фонду для ковіду. Забезпеченість киснем районних медичних установ, які працюють із хворими ковід, становить від 50 до 80% ліжкового фонду”, – заявив Пастух.

За його словами, в обласному центрі ситуація ще більш райдужна.

“Всі визначені для прийому хворих на COVID-19 міські лікарні забезпечені киснем вже не на 80%, а на 100%”, – стверджує заступник губернатора.

Він зазначив, що місто вже отримало 461 концентратор, закуплений за державний рахунок, і близько 60 кисневих концентраторів місцева влада закупили за рахунок міського бюджету. Концентратори були передані також в усі районні лікарні області, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію.

Також Пастух розповів журналістам, що в області “вдалося сформувати резерв кисневих концентраторів”, який буде переданий у користування залізничним лікарням, оскільки найближчим часом вони також почнуть прийом хворих на COVID-19.

Як повідомляв Харків Times, за словами Тараса Пастуха, на сьогоднішній день кількість хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 у клініках Харківської області зменшилася на 25-30%.