У Харкові виробники фейкових наборів для тестування на COVID-19 заплатили 3,2 млн грн

Харків’яни, які виробляли і реалізовували фальсифіковані набори для тестування на COVID-19, оплатили 3,2 млн грн завданих державі збитків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Державної фіскальної служби.

Слідство встановило, що незаконне виробництво наборів для тестування на коронавірус було організовано в 2020 році на території м.Харкова. “Готову продукцію” зловмисники поставляли в лікувальні установи через підставних фізичних осіб – підприємців. При цьому відповідні доходи не декларувалися, податки не нараховувалися і не сплачувалися.

Під час обшуків, проведених в серпні цього року на підприємстві, податківці виявили та вилучили 200 000 одиниць готових наборів для тестування, а також сировину для виробництва приблизно 400 000 засобів для тестування на суму близько 12 млн грн.

Співробітники податкової міліції ГУДФС в Харківській області почали розслідування за фактом ухилення від оподаткування. В ході судово-економічної експертизи встановлено, що в результаті дії незаконної схеми державі завдані збитки в сумі 3,2 млн грн у вигляді несплаченого єдиного податку. Завдані державі збитки підприємці відшкодували в повному обсязі.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області троє чоловіків налагодили підпільне виробництво наборів для забору біологічного матеріалу, транспортування і проведення ПЛР-дослідження на виявлення COVID-19 та інших вірусних інфекцій.