У Харкові на лабораторних дослідженнях привласнили 150 тисяч грн

У Харкові керівників двох держпідприємств звинувачують в підробленні та привласненні 150 тисяч гривень, вчинених за попередньою змовою (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що між цими підприємствами було укладено договір на проведення лабораторних досліджень. Однак зазначені дослідження були проведені не в повному обсязі. Директор підприємства, знаючи про це, внесла завідомо неправдиві відомості в акт виконаних робіт, який підписав керівник іншої установи. На підставі цього акта на рахунок підприємства, яке провело частину досліджень, були перераховані 150 тисяч, як за повністю виконану роботу.

За даним фактом було проведено розслідування, під час якого прокурор пред’явив цивільний позов на 150 тисяч гривень. Наразі обвинувальний акт щодо директорів двох держпідприємств передано до суду. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, до суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Харківської міської ради VII скликання, який є директором комунального підприємства. Його звинувачують у привласненні бюджетних коштів на суму майже 430 тисяч гривень.