На Харківському тракторному заводі проводяться обшуки у справі про хабарі (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

24 листопада в рамках розслідування справи про вимагання хабарів посадовими особами АТ «Харківський тракторний завод» на території підприємства проводяться обшуки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що посадові особи АТ «Харківський тракторний завод» систематично вимагали хабарі за оформлення ордера, на підставі якого можна було приватизувати кімнати в заводському гуртожитку.

Щоб оформити відповідний ордер, працівники підприємства повинні були заплатити від 3 до 5 тисяч доларів, повідомили в прес-службі СБУ області. Гроші зловмисники вимагали у робочих, які пропрацювали на заводі 10-20 років і весь цей час проживали в гуртожитку. У разі відмови платити хабар, зловмисники, зловживаючи службовими повноваженнями, переселяли людей в інші приміщення зі значно гіршими житловими умовами. За попередніми оцінками, від дій посадових осіб могли постраждати понад 100 працівників заводу.

Це житло в поточному році планувалося передати на баланс Харківської міської ради, що дало б змогу працівникам можливість приватизувати нерухомість.

Проводиться розслідування за фактом систематичного вимагання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 368-3 КК України). Вирішується питання про повідомленні про підозру особам, причетним до скоєння вказаного кримінального злочину.

За інформацією соцмереж, коли силовики прийшли з обшуком на підприємство, одному з підозрюваних нібито стало погано. Правоохоронці викликали йому “швидку допомогу”.