У Харкові піде під суд касир ломбарду за крадіжку 135 тисяч гривень

Фото: antikor.com.ua

Поліцейські завершили розслідування і направили в суд обвинувальний акт щодо колишнього експерта-касира одного з ломбардів Харкова, яка на робочому місці привласнила 135 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що обвинувачена виготовляла договори про надання фінансового кредиту від імені клієнтів про нібито передачу металевих виробів під виглядом виробів з дорогоцінних металів. Жінка навмисне вносила завідомо неправдиві відомості про надання кредиту, після чого підробляла підписи клієнтів ломбарду.

Фіктивні договори зловмисниця виготовляла протягом декількох місяців, починаючи з лютого 2020 року. І за цей час, маючи доступ до каси ломбарду, привласнила 135 тис. грн.

Судити колишню співробітницю ломбарду будуть за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно, і складання посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові касир ломбарду привласнила 75 тисяч гривень.