Plan B на вихідні: Харків, Лисичанськ, Івано-Франківськ

Фото: facebook.com/plan2bfest

Харківський фестиваль соціальних інновацій і нової музики Plan B на цей раз пройде онлайн 14-15 листопада й об’єднає три міста: Харків, Лисичанськ та Івано-Франківськ. Програма включає в себе конференцію, дискусії та концерти.

Про це Харків Times стало відомо зі сторінки організаторів фестивалю в Facebook.

В основі концепції Plan B пошук спільних рішень в сферах освіти, технологій, соціального підприємництва, волонтерства, екології, прав людей.

За словами директорки фестивалю Аліни Ханбабаєвої, головне завдання Plan B — показати, як культура і мистецтво можуть впливати на суспільство та як люди й ідеї можуть взаємодіяти і взаємозбагачуватися.

«Фестиваль розкриває багато тем, але головне те, що Plan B об’єднує людей, які прагнуть змін. Всі вони створюють навколо себе щось, чого їм в цьому світі не вистачає», — каже Аліна Ханбабаева.

Фестиваль складається з двох принциповіх частин: дискусійної — Plan B Day і концертної — Plan B Night.

Перший день фестивалю, 14 листопада, розповість про музичні формації, які розвивають українську електронну сцену. Кураторами програм live-вечірок виступлять Next Sound з Києва, Shum.Rave зі Слов’янська, «Галерея Неотодрёшь» з Лисичанська, Detali з Івано-Франківська.

Всього організатори залучили 16 музикантів з Харкова, Івано-Франківська, Берліна, Сєвєродонецька, Сум, Луганська, Чернівців, Коломиї, Києва та Дніпра. Програму доповнить візуальна частина, що включає 3D-мепінг, відеоарт, віджеінг і перформанси.

Другий день, 15 листопада, розпочнеться конференцією про соціальні інновації, підприємництво та культуру. Досвідом поділяться українські та міжнародні спікери.

А завершиться фестиваль концертом нової музики від СТАСІК, Ragapop, Ptakh_Jung, Kharkiv Guitar Quartet і Kurs Valüt.

СТАСІК (Анастасія Шевченко) — українська співачка, актриса театру «Дах», яка з’явилася на музичній сцені минулого року. Вона співає про незручні, некомфортні, болісні речі. Анастасія — ветеранка АТО, автор знаменитої пронизливої ​​«Колискової для ворога».

Kurs Valüt Євгена Гордєєва, який жив в Донбасі, а тепер створює новий лейбл в Дніпрі і об’єднує навколо себе творчих людей міста. Водночас музична група і презентація досягнень дніпровського електронного ком’юніті.

Ragapop — музична формація, створена учасниками Dakh Daughters Русланою Хазіповою та Ганною Нікітіною спільно з Антоном Очеретяним в пошуках нових форм і сенсів в українській музиці. Вони грають експериментальну електроніку, яка актуалізує твори Івана Франка без шароварщини і казенного патріотизму. Ragapop виступить на фестивалі зі своєю першою тестовою програмою.

Ptakh_Jung — дует (Антон Дегтярьов і Володимир Бабушкін) з Києва. Створює музику на межі електроніки, академічної музики, гранджу, построк, ембієнту та нойза. Цю суміш різних стилів художники об’єднали під назвою «електронний імпресіонізм». Цього літа Ptakh_Jung запустили соціально-музичний проект # гастроліпорайонах. Дует проїхався з концертним туром по районах Києва. Наступного року планують продовжувати цей проект не тільки в столиці.

Kharkiv Guitar Quartet (Сергій Горкуша, Максим Трянов, Ірина Половинка та Андрій Брагін) — колектив молодих музикантів, який більше десяти років активно пропагує сучасну музику в Україні. Група грає актуальну гітарну музику, яка стилістично варіюється від американського мінімалізму до гуцульського фольк-року.

Трансляцію фестивальних заходів можна подивитися на сторінці: https://www.facebook.com/plan2bfest/