Власника ресторану, де сталося вбивство, підозрюють в порушенні карантину

Фото: poltava.to

Власнику ресторану, розташованому на вулиці Ярослава Мудрого, де в ніч на 1 листопада вбили 37-річного харків’янина, повідомили про підозру за фактом порушення карантинних обмежень (ч. 1 ст. 325 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що вбивство в ресторані відбулося, коли заклад мав бути закритий відповідно до карантинної заборони на роботу з 20:00 до 7:00, встановленої для закладів громадського харчування.

“Своїми діями підприємець порушив постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», прийнятої відповідно до ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області №30 від 15 жовтня 2020 року.”, – розповіли в прокуратурі.

Якщо вина підприємця буде доведена, йому загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 до 51 000 грн). Суд також може обрати йому покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, в ніч проти 1 листопада у караоке-ресторані Biani Champagneriaпо вулиці Ярослава Мудрого, 21 у центрі Харкова чоловік відкрив вогонь з пістолета. Гості закладу, аби його приборкати, почали розбивати пляшки об стрільця, внаслідок чого той помер на місці.

Поліцейські встановили особу загиблого. Ним виявився 37-річний харків‘янин.

За інформацією соцмереж, поранений в результаті стрілянини і бійки в ресторані «Biani» Дмитро Шаповалов, якого було госпіталізовано в лікарню і прооперовано там, самовільно покинув лікувальний заклад.

За фактом стрілянини і бійки в ресторані «Biani» поліція відкрила два кримінальних провадження: по ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство) по ч.1 ст 325 КК (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).