У Харкові припинили незаконні тури Індія — ЄС

Фото: dpsu.gov.ua

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №5 повідомлено про підозру громадянину Індії за фактом організації незаконного переправлення осіб (ч. 2 ст. 332 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Організатору злочинної схеми обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Слідство встановлює всі обставини скоєння вказаного кримінального злочину, а також шукає можливих співучасників.

Як повідомляв Харків Times, в ході слідства встановлено, що в листопаді 2019 року 40-річний іноземець пообіцяв організувати переїзд двох громадян Індії в Україну для працевлаштування на законних підставах. Свої послуги чоловік оцінив у 21,3 тис. доларів.

За вказівкою іноземця, особи, які намагалися незаконно перетнути кордон, надавали на прикордонному пункті неправдиву інформацію. Однак в травні прикордонна поліція Словацької республіки затримала цих громадян Індії.

«Зловмисник ввів в оману ще одного свого знайомого серед іноземців, який довгий час знаходився на території України з метою оформлення відповідних документів», — йдеться в повідомленні.

28 жовтня слідчий Слобідського відділу поліції повідомив чоловікові про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Досудове розслідування здійснюється СВ Слобідського ОП ГУНП в Харківській області при оперативному супроводі головного оперативно-розшукового відділу Харківського прикордонного загону.