До кінця тижня область отримає 400 кисневих концентраторів — обладміністрація

Фото: liga.net

Цього тижня Харківська область отримає 400 кисневих концентраторів. 250 апаратів розраховані на забезпечення киснем двох пацієнтів кожен, ще 150 — по одному.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Обладнання придбане за кошти обласного бюджету. Концентратори вже прибули в Україну й зараз проходять процедуру розмитнення.

Перша поставка очікується 6—7 листопада.

Як ділитимуть кисневі концентратори між медичними установами області, чиновники і медики вирішать в момент прибуття апаратів — залежно від актуальних потреб.

«У «ручному режимі» будемо регулювати, де є велика потреба. Зараз всі ресурси переважно сконцентровані в Харкові, але ми розуміємо, що нам потрібно підтримати райони. Тому подстрахуем місто, а далі, як місто закупить свої, будемо переміщати на інші заклади», — прокоментував ситуацію заступник голови обладміністрації Тарас Пастух.

За його відомостями, Харків також придбав 60 концентраторів, їх поставка очікується найближчим часом.

Як повідомляв Харків Times, в Обласному госпіталі ветеранів війни почали проектувати лінії для підведення кисню.

За даними Харківського обласного лабораторного центру, з початку реєстрації в області підтвердили 38 711 випадків коронавірусної хвороби, 711 з яких — за минулу добу. Станом на 3 листопада під наглядом лікарів знаходиться 30 871 хворий на COVID-19. Одужали 7 293 особи, 103 з них — за минулу добу.