Туризм, спорт, цифровізація – в Харкові почалося голосування за проекти бюджету участі

Фото: Харків Times

До 30 листопада триватиме голосування за проєкти Громадського бюджету (бюджету участі) міста Харкова на 2021 рік.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

На голосування подані 255 проектів за такими напрямками: транспортна інфраструктура, енергоефективність, туризм, соціальна та гендерна політика, молодіжна, дитяча та спортивна інфраструктури, популяризація здорового способу життя та цифровізація.

Кожен харків’янин (повнолітній і при наявності прописки) може віддати свій голос за п’ять проєктів. Проголосувати можна на сайті «Портал харків’янина» в розділі «Ініціативи», у центрах надання адміністративних послуг міста, в Будинку нерухомості, а також (для клієнтів «ПриватБанку») через чат-бот у «Viber» та «Telegram» і всі термінали банку.

Нагадаємо, громадський бюджет (бюджет участі) – це частина міського бюджету Харкова, де жителі міста самостійно вибирають, на що їх витрачати. Проєкти-переможці визначаються шляхом голосування на онлайн-платформі або в будь-якому з ЦНАП. Загальний обсяг Громадського бюджету-2021 заплановано в сумі 50 млн грн, при цьому мінімальний обсяг фінансування проєкту становить 50 тис. грн, а максимальний – 1,5 млн грн. Визначення проєктів-переможців пройде до 10 грудня.

За два роки існування бюджету участі харків’яни подали 566 проєктів, з яких 119 стали переможцями. 57 проєктів місто вже реалізувало на загальну суму понад 22 млн грн, ще 39 – реалізуються зараз.

Детальніше ознайомится з проєктом можна тут.