Харків’ян запрошують на онлайн-виставку дитячих малюнків про Грецію

Фото: city.kharkov.ua

Презентація онлайн-виставки творчих робіт переможців Х Обласного конкурсу дитячого малюнка «Сяйво Еллади» відбудеться 28 жовтня на сторінках Харківського художнього музею в соціальних мережах.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У конкурсі взяли участь понад 150 дітей з художніх шкіл, арт-студій і творчих центрів Харкова і області. Традиційно конкурс був присвячений державному святу Грецької Республіки — Дню Охі. Тема цього року — «Видатні жінки-гречанки всіх часів і їх діяння».

Творчі змагання проходили у двох вікових категоріях: 6—10 років та 11—16 років. Малюнки оцінювало журі, що складалося з художників — представників Національної спілки художників України, Харківського національного університету будівництва та архітектури і Харківського міського товариства греків «Геліос».

Онлайн-виставка робіт переможців конкурсу експонуватиметься на сторінках Facebook і Instagram Харківського художнього музею з 28 жовтня по 6 листопада 2020 року. Телефон для довідок: 057-706-33-94.

Довідка. Конкурс дитячого малюнка «Сяйво Еллади» організований громадською організацією «Харківське міське товариство греків «Геліос». Мета конкурсу — популяризація культурної спадщини грецького народу, взаємозбагачення культур України та Греції.

Конкурс проводився за сприяння Одеської філії Грецького фонду культури, Відділу по роботі з громадськими об’єднаннями Харківської міськради та Харківського художнього музею.

Як повідомляв Харків Times, з 19 жовтня по 6 листопада в арт-підвалі Харківської муніципальної галереї проходить виставка ассирійської художниці.