Загублені бюлетені вже довезли до виборчкому

Виборчі бюлетені, шести тисяч яких вчора, 20 жовтня, не дорахувалися у Слобідській районної територіальної виборчій комісії, вже надійшли у ТВК. Однак досудове розслідування справи про їх зникнення триває.

Про це Харків Times, повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

За словами начальниці слідчого відділу Слобідського райвідділу поліції міста Тетяни Проуторової, розслідування вже встановило, що зниклі шість тисяч бюлетенів того ж дня, 20 жовтня, були додатково отримані районною ТВК.

“Як пояснили представники книжкової фабрики, нестача бюлетенів виникла через збій в роботі обладнання. На даний час недостатня кількість бюлетенів виготовлена додатково і передана до територіальної виборчої комісії”, – розповіла Проуторова.

Незважаючи на це, відкрите за даним фактом кримінальне провадження не закрито. Досудове розслідування триває, поліція встановлює всі обставини пропажі.

Як повідомляв Харків Times, 20 жовтня представник однієї з політичних партій заявив у поліцію про недостачу виборчих бюлетенів, які надійшли з друкарні до виборчої комісії. Поліція почала досудове розслідування за ч. 2 ст. 158-1 КК (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборців, учасником референдуму більш ніж один раз, крадіжка, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі). Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.