П’яний харків’янин поранив ножем двох пасажирів автобусу “Київ-Харків”

Столичні поліцейські охорони затримали харків’янина, який ножем поранив двох пасажирів автобуса “Київ-Харків”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції Києва.

У рейсовому автобусі, який прямував зі столиці до Харкова, нетверезий пасажир почав себе поводити агресивно, чіплявся до інших пасажирів. Чоловік, який сидів поруч із ним, намагався його заспокоїти.

“На це зловмисник дістав ніж і почав провокувати опонента на бійку. Під час штовханини фігурант завдав 34-річному потерпілому різану рану руки, а коли кинувся навтьоки, то поранив палець на руці ще й жінці”, – йдеться у повідомленні.

Про подію повідомив до столичної поліції водій автобусу. На розшук зловмисника оперативний черговий зорієнтував наряди поліції охорони та патрульних, а на місце виїхали швидка й слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

Всім постраждалим лікарі надали першу медичну допомогу. Наразі їхньому життю нічого не загрожує

Наряд поліції охорони затримав 35-річного фігуранта неподалік від місця скоєння злочину. Патрульні провели тест для встановлення стану сп‘яніння чоловіка, і драгер показав 1,8 проміле. Також поліцейські виявили та вилучили ніж зі слідами, схожими на кров, який імовірно викинув фігурант. Раніше затриманий не притягувався до кримінальної відповідальності.

Слідчі оголосили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Також поліцейські звернулися до Голосіївського районного суду з клопотанням про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.