У Харківській області поліцейські зареєстрували 190 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Поліцейські станом на 18 жовтня зареєстрували 190 повідомлень про порушення виборчого законодавства в Харківській області. Відкрито 16 кримінальних проваджень, складено дев’ять адміністративних протоколів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Так, 17 жовтня до Чугуївського відділу поліції звернувся представник однієї з політичних партій. Він повідомив про те, що в м. Ізюмі невідомий перекинув намет цієї партії, пошкодив стіл і погрожував працівникам. Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК.

Того ж дня до Ізюмського відділу поліції звернувся голова Харківської регіональної партійної організації і розповів, що виявив поширення агітаційних матеріалів (газет і листівок), що містять неправдиву інформацію про одного з кандидатів. За даним фактом порушено справу за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії) КК.

У Дергачівському районі невідомі пошкодили куби політичної партії. Про це поліцію повідомив кандидат в депутати. За даним фактом проводиться перевірка.

В даний час слідчі розслідують 20 кримінальних проваджень, 8 з яких відкриті за ч. 1 і 2 ст. 296 (хуліганство), 3 — за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії), 1 — за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), 1 — за ч. 2 ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої урни, списку виборців або учасників референдуму), 2 — за ч. 1, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), 4 — за ч. 2,3 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) та 1 — за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК.

Крім цього, працівники поліції склали 9 адмінпротоколів: 1 — за ст. 173, 6 — за ст. 212-13, 2 — за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв Харків Times, поліція з’ясовує подробиці нападу на агітнамет «Європейської солідарності».

А також розслідує напад на агітаційний намет «Команди Зе!».