У Малинівці померла хвора COVID-19 вчителька ліцею

Фото: РБК-Україна

У Малинівькій ОТГ в зв’язку з випадками захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19 серед співробітників на дистанційне навчання перейшли три ліцеї і один дитячий сад. Одна з хворих COVID-19 педагогів померла.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного з посиланням на голову Малиновської громади Миколу Семер’янова.

Рішення перейти на дистанційну освіту ухвалили 11 жовтня після того, як 10 жовтня померла вчителька Малинівського ліцею №1. З підозрою на коронавірус зараз – також нянечка дитячого садка і кухар.

“Вчителька, 43 роки, це підтверджено, що померла від COVID, на засіданні прийнято рішення відправити всі ліцеї та дитсадок і обмежити доступ по населеному пункту до дитячих майданчиків. Тому рішенням комісії було прийнято, що з 12 жовтня відправити не на канікули, а на дистанційну освіту до 23 жовтня. Якби відправили на канікули, ми б забрали 12 днів літніх канікул. Тому ми вирішили так, і це ідеальний варіант для нас”, – розповів Семер’янов.

Після двох тижнів дистанційної освіти з 26 жовтня школи громади підуть на тижневі канікули, розповів Семер’янов.

Від ускладнень, викликаних коронавірусом, померла викладач української мови та літератури Чуприна Світлана Олексіївна. Про це Харків Times дізнався з повідомлення родичів педагога в Facebook.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9:00 13 жовтня 25 625 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 439 з яких – за минулу добу.

Чугуївський район входить до “помаранчевої зони” карантину. Тут з початку пандемії на 13 жовтня зареєстрували 483 випадки коронавірусной хвороби.