У Харкові відкрився муніципальний стартап-центр

Фото: www.city.kharkov.ua

Офіційне відкриття Муніципального стартап-центру “Startup Kharkiv” відбулося 9 жовтня на вул. Кузнечній, 1.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У відкритті центру взяли участь пів фіналісти та фіналісти першої інтенсивної навчальної програми для молодих стартапів “ReBOOTcamp”, а також експерти із організацій, фондів, асоціацій, що підтримують стартап-рух в Україні.

“При підготовці стартап-центру ми з командою наполегливо консультувалися з міжнародними колегами, у яких такий досвід уже був. Сьогодні ми перетворили задум у результат. Саме на тому етапі, коли стартап ще не дуже цікавий інвесторам і великому бізнесу, він може отримати підтримку в нашому центрі”, – зазначила начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Вікторія Грецька-Миргородська.

В рамках заходу під назвою “Startup Demo Day” за участю галузевих експертів відбулися дискусійні панелі, а засновники стартапів поділилися своїми історіями та кейсами. Серед запрошених спікерів – представники “Ukrainian Startup Fund”, “IT Association of Vinnytsia”, “Radar Tech”, “Agroport Ukraine”, “Kharkiv Airport” та ін.

“Півтора року тому ми зустрічалися з багатьма експертами, присутніми сьогодні тут, коли місто тільки озвучувало свої плани. А сьогодні реальні кроки зі створення стартап-ком’юніті, про яке так довго говорять, вже зроблені, і є можливість їх оцінити”, – зазначив модератор першої дискусійної панелі Дмитро Титаренко.

Інтенсивну навчальну програму для стартапів “ReBOOTcamp” було запущено 12 вересня. Вона отрнимала понад 70 заявок на участь та залучила регіональних, українських та міжнародних менторів.

Ідея створення муніципального стартап-центру реалізована за підтримки Харківського міського голови Геннадія Кернеса.