Тролейбус на вулицю Дружби народів планують запустити через 10 днів

Фото: city.kharkov.ua

Новий маршрут на Північну Салтівку від станції метро “Героїв Праці” до кінця вулиці Дружби народів планують запустити протягом десяти днів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на заступника міського голови з питань інфраструктури Євгена Водозова.

Зокрема, Водовозов повідомив, що по маршруту планується пустити п’ять або шість нових тролейбусів із запасом ходу. Три машини у місті вже є, на наступному тижні очікуються ще дві, та ще один тролейбус повинен прибути до 20 жовтня.

Віце-мер повідомив, що нові тролейбуси можуть проїжджати на автономному ходу більше 20 км. Їх довжина становить 12 метрів, місткість – до 100 пасажирів. У салоні встановлені кондиціонери для водія та пасажирів, зарядні пристрої під USB-роз’єми, валідатори для оплати “E-ticket”, взимку вони опалюються.

Водовозов підкреслив, що новий вид транспорту – комфортний, економічний та екологічний. Для тролейбусів з автономним ходом не потрібно прокладати мережі й закладати витрати на обслуговування опор. Коли контактна мережа закінчується, водій, не виходячи з салону, натискає кнопку та опускає тролеї, після чого тролейбус їде далі як автобус. Заряджаються такі тролейбуси від контактної мережі.

За його словами, всього за програмою фінансового лізингу Харків отримає 50 тролейбусів з автономним ходом, які мають надійти у повному обсязі до кінця 2021 року. Всі вони курсуватимуть за новими маршрутами, які після Північної Салтівки планується відкрити на Жихар, а потім – у П’ятихатки та Рогань.

Як повідомляв Харків Times, 19 серпня на пробний маршрут від станції метро “Героїв Праці” до вулиці Дружби народів вийшов новий тролейбус з автономним ходом.