Телефонне шахрайство з колонії: укладений виманив у пенсіонерів понад 60 тисяч гривень

24-річному чоловікові, який відбуває покарання в одній з колоній Донецької області, загрожує новий термін за телефонне шахрайство, вчинене ним у виправній установі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Слідство встановило, що чоловік телефонував з колонії на стаціонарні номери літніх жителів м Куп’янська та представлявся їх родичем. Він повідомляв, що їхні онуки або діти потрапили в неприємності і їм негайно потрібні гроші. Після телефонної розмови пенсіонери перераховували грошові кошти на банківську картку, яку вказував їм зловмисник.

Протягом жовтня 2019 по липень 2020 шахрай обдурив 11 осіб. Жертвами стали літні люди у віці від 70 до 91 року. Кожен з них віддав аферистові різну суму – від 4 тис. гривень до 1 тис. доларів.

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, перевищує 64 тис. грн.

Досудове розслідування завершено, до суду направлено обвинувальний акт відносно 24-річного чоловіка за фактом шахрайства, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 190 КК). Максимальна санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 18 серпня слідчі повідомили про підозру в шахрайстві 24-річному чоловікові, вже відбуває покарання за подібні злочини.