Харківські пожежники вже гасять вогонь у палаючій Луганській області

Северодонецк. Фото: соцсети

75 чоловік особового складу ДСНС Харківської області вже гасять пожежі у сусідній Луганській. Також для ліквідації вогню туди направлено 15 одиниць техніки.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Telegram губернатора Харківської області Олексія Кучера.

“Кадри пожеж у сусідній до нас Луганській області вражають і лякають”, – написав Кучер.

Як повідомляє Медіацентр “Магістраль”, пожежний поїзд станції Куп’янськ-Вузловий окремого підрозділу “Харківський загін воєнізованої охорони” регіональної філії “Південна залізниця” взяв участь у гасінні пожежі на перегоні Сватове-Куземівка у Луганській області.

” Загалом на гасіння пожежі на 1 га території лісових насаджень залізничники витратили 40 тон води. Постраждалих немає”, – повідомляють у Медіацентрі.

У гасінні пожежі на відстані 20-50 метрів від залізничних колій брали участь шестеро фахівців пожежного поїзда.

Пожежею охоплено три райони Луганської області – Новоайдарський, Станично-Луганський та Старобільський.

Як повідомляють у прес-службі ДСНС, швидке поширення вогню пов’язане із сильними поривами вітру. Спочатку загорілася суха трава та лісова підстилка. З населених пунктів, що знаходяться під загрозою, проводиться евакуація мешканців.

“Всього на гасіння лісових пожеж в трьох районах залучено 1 тис. 30 осіб та 158 одиниць техніки, з них від ДСНС – 336 чоловік особового складу та 69 одиниць техніки”, – повідомляє прес-служба.

На даний час під загрозою кілька населених пунктів у районах, які потерпають від пожежі. За повідомленнями ЗМІ, вже охоплені вогнем та постраждали від нього більше 12 житлових будинків. У соцмережах пишуть, що вогонь палає навколо Сєвєродонецька.

Як повідомили інформагентству УНН у прес-службі Держлісагентства, за станом на вечір 30 вересня, вигоріло вже 2200 гектарів лісу, 400 гектарів охоплені верховою пожежею.

“Лісівники направили працівників державної лісової охорони та техніку із сусідніх областей – Харківської та Полтавської”, – повідомляють у Держлісагентстві.

Завтра на території Луганської області обіцяють малохмарну погоду з досить високою температурою (до 25 градусів) і сильним поривчастим вітром.

Як повідомляв Харків Times, на початку липня харківські рятувальники вже допомагали у гасінні масштабних лісових пожеж поблизу Сєвєродонецька Луганської області.