Директриса харківської гімназії відмовилася прийняти дочку загиблого в авіакатастрофі під Чугуєвом штурмана

Фото: АрміяInform

Директриса харківської гімназії №178 “Освіта” у неприйнятній формі відмовилася прийняти до цього навчального закладу дочку штурмана Олексія Остапенко, який загинув 25 вересня у катастрофі військового літака АН-26Ш під Чугуєвом.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення інформаційного агентства АрміяInform.

Згідно з повідомленням, про інцидент розповіли на спільній прес-конференції у Києві сьогодні, 1 жовтня, голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер і тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти й науки України Сергій Шкарлет.

До трагедії сім’я Остапенко мешкала у Чугуєві, але тепер вдова штурмана Олена з донькою Лізою вирішили перебратися до Харкова, до батьків Олени. За словами вдови, коли вона звернулася до місцевої гімназії №178 з проханням прийняти дочку, директриса навчального закладу заявила, що у гімназії немає вільних місць та “запропонувала посадити дитину кому-небудь на коліна в кутку класу”.

“Наша позиція досить жорстка. Це недопустимо. І це я вам кажу як батько двох дітей. Тим паче в такій ситуації, коли родина переживає страшну трагедію. Ми зв’язались з Управлінням освіти Харківської міської ради, аби розв’язати це питання. Буде проведено розслідування, на час якого директорку відсторонено від виконання обов’язків. Звісно, такого допускати не можна”, – заявив харківський губернатор Кучер.

“Наразі матері запропонували місце для дитини в цій гімназії, але вона відмовилась і обрала іншу школу. Я сподіваюсь, що з завтрашнього дня дівчинка зможе повноцінно навчатися. Навіть якщо за формальними ознаками переповнена школа і місць немає, відмовляти людині в допомозі в такий спосіб і за таких обставин просто аморально. Наразі призначено службове розслідування, за результатами якого будуть зроблені висновки”, – зазначив Шкарлет.

На сайті гімназії № 178 “Освіта”, розташованої на вулиці Монюшка у Слобідському районі міста, директором цього навчального закладу значиться Тетяна Анатоліївна Кучеренко. Зазначено, що вона є вчителем історії, фахівцем вищої категорії, вчителем-методистом, відмінником освіти України та нагороджена знаком “Василь Сухомлинський”.

Як повідомляв Харків Times, на місці катастрофи літака Ан-26Ш поблизу Чугуєва встановлено пам’ятний знак. На гранітному обеліску на тлі променів сонця й в обрамленні хмар відображене зображення літака Ан-26Ш з написом “Вічного вам польоту”.