У харківській школі відкрили меморіальну дошку загиблому на Донбасі випускнику ХНУПС

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові увічнили пам’ять загиблого в АТО випускника Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба Дмитра Арціленко.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Меморіальну дошку Дмитру Арціленку відкрили 29 вересня на фасаді будівлі школи № 70 в Індустріальному районі (пр. Олександрівський, 150). У заході взяли участь родина загиблого, представники Адміністрації Індустріального району, Громадської спілки «Асоціація ветеранів АТО і патріотів України міста Харкова», Громадської організації ветеранів АТО Індустріального району, а також учні школи та жителі району.

Заступник глави адміністрації району Олена Веліканова звернулася до військовослужбовців зі словами подяки.

«Сьогодні багато земляків бере участь у неоголошеній війні на Сході нашої держави. Вона забрала не одне життя воїнів, які не вагаючись стали на захист рідної Батьківщини. Життя Дмитра Арциленка завжди буде прикладом для нас, бо, вдивляючись в обличчя загиблого героя, усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів. Вічна пам’ять і слава тим, хто не пошкодував свого життя за нас з вами, за наш рід, за нашу Батьківщину! Допоки житимуть люди, житиме і пам’ять про героїв. На їх прикладах будуть виховуватися діти, а пам’ять про них передаватиметеся з покоління у покоління», – сказала Олена Веліканова.

Присутні вшанували пам’ять полеглих в зоні АТО героїв хвилиною мовчання.

Довідка. Майор Збройних Сил України Дмитро Юрійович Арциленко народився 11 березня 1988 року у сім’ї військовослужбовця. У 2004 році закінчив школу і вступив до Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, який закінчив з відзнакою, опанувавши професію льотчика-штурмана. Після закінчення університету був направлений до 11-го окремого полку армійської авіації міста Херсона, у складі якого брав участь у миротворчих місіях на Африканському континенті та бойових діях в зоні АТО. 7 серпня 2014 року в районі висоти Савур-Могила, що в Донецькій області, бойовики обстріляли санітарний гелікоптер Мі-8, другим пілотом якого був Дмитро. 12 серпня від отриманих поранень він помер у лікарні. 31 жовтня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Арциленко Дмитро був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Як повідомляв Харків Times, меморіальну дошку Артуру Сілку, загиблому під час військових дій на Сході України, встановили 20 червня на фасаді Харківської загальноосвітньої школи №158.