Посадовці та силовики не сходяться на думці, коли родичам передадуть тіла загиблих у авіакатастрофі АН-26Ш

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Один з керівників головного слідчого управління Державного бюро розслідувань (ДБР) Ярослав Льошенко заявив сьогодні, 30 вересня, журналістам у Києві, що вже найближчим часом родичі зможуть отримати тіла загиблих 25 вересня в авіакатастрофі військового літака АН-26Ш під Чугуєвом. За його словами, ДНК-експертизи будуть завершені до кінця поточного тижня.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна”.

“За попередньою інформацією, ми в рамках комунікації з експертами, які здійснюють молекулярно-генетичне дослідження, отримали їх запевнення в тому, що вже в найближчі дні родичі можуть забрати тіла загиблих для проведення похоронних ритуалів”, – сказав Льошенко.

У той же час глава державної комісії з розслідування трагедії, пов’язаної з падінням АН-26 під Чугуєвом, віце-прем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський сьогодні ж написав у Facebook, що “результати аналізів повинні бути не менше, ніж через два тижні”.

Такі висновки він зробив після відвідування Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Єдине, в чому сходяться чиновники та слідчі, – це те, що в усіх членів сімей загиблих вже взяті необхідні зразки ДНК.

Як повідомляв Харків Times, на думку голови державної комісії з розслідування причин катастрофи АН-26 під Чугуєвом, віце-прем’єр-міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, катастрофі сприяв “людський фактор”.