Ще двоє “чорних лісорубів” підуть під суд

До суду направлено обвинувальний акт щодо двох мешканців Золочівського району області, підозрюваних у тому, що вони вирубали на території Жовтневого лісгоспу дерев на 250 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування було встановлено, що у травні-липні обвинувачені, “вступивши у змову”, вирубали на території лісгоспу більше 50 дубів, кленів та лип.

“Загальна сума збитків, завданих державі від незаконної порубки, складає понад 250 тис. гривень”, – йдеться у повідомленні.

Якщо провину “чорних лісорубів” буде доведено в суді, їм загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, у лютому до суду було направлено обвинувальний акт відносно восьми посадових осіб ДП “Жовтневе лісове господарство”, які допустили незаконну порубку на території лісгоспу більше 18 тис. дерев. Ці дії завдали державі збитків на суму понад 98 млн гривень.

У березні Державне бюро розслідувань повідомило чотирьом працівникам того ж лісгоспу про підозру у “службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків”. Їх звинувачують у тому, що в 2019 році при їхньому потуранні “невстановлені особи здійснили вирубку більше 750 дерев, що завдало збитків державі на 10,5 млн гривень”.