На будівлі Художнього музею відновлять балкон

Фото: suspilne.media

З обласного бюджету планують виділити 234 тисяч гривень на ремонт  балкона, який обвалився в лютому цього року з будівлі Харківського художнього музею.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

“Уже розроблений експертний висновок щодо ремонтних робіт аварійного балкона Харківського художнього музею, на проведення яких в обласному бюджеті повинні бути передбачені кошти в сумі понад 234 тис грн. Балкон історичної будівлі буде відтворений в такому вигляді, яким був в первинному проекті архітектора О.М.Бекетова “, – йдеться в повідомленні.

Крім того, повинні бути відремонтовані вимощення даху над приміщеннями, в яких зберігаються музейні фонди. На проведення цих робіт планують виділити 3 млн грн, однак, з огляду на етапність виконання заходів, в першу чергу необхідно 1 млн грн. Ще 392 тисячі гривень потрібно на заміну труб теплотраси, що проходить між музейними будівлями, розташованими в центрі міста.

Як повідомляв Харків Times, 18 лютого зі другого поверху виставкового залу Харківського художнього музею на перехресті вулиць Жон Мироносиць і Чернишевської обвалився балкон.