Дізнавач Шевченківського відділу поліції Харкова піде під суд за вимагання хабара (фото)

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру дізнавачу Шевченківського ВП ГУ Нацполіції у Харківській області у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі теруправління.

“За даними досудового розслідування, у липні 2020 року працівники патрульної поліції Харкова вилучили у місцевої мешканки посвідчення водія за фактом нібито підробки документу. У подальшому під час розслідування цього кримінального провадження дізнавач запропонував за 51 тисячу гривень повернути посвідчення і закрити кримінальне провадження, хоча жінка категорично заперечувала факт підробки”, – йдеться у повідомленні.

2 вересня під контролем правоохоронців потерпіла передала поліцейському всю суму неправомірної вигоди. Наразі відбулися обшуки за місцем проживання та роботи підозрюваного, крім того встановлюється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.

Прес-служба прокуратури Харківської області повідомила також, що підозрюваний вступив у змову з іншими співробітниками відділу поліції.