Колишнього голову сільради в Харківській області звинувачують в земельній афері

Фото: ztv.zp.ua

Завершено розслідування та передано до суду справу стосовно колишнього голови однієї з сільських рад Богодухівського району за фактом незаконного відчуження земельної ділянки площею 1,2 га.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що в серпні 2019 екс-глава підробив рішення сільради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого фермерського господарства приватній особі. На порядку денному зборів сільради зазначене питання значився, але фактично не голосувалося.

Незважаючи на це обвинувачений створив рішення, необхідне для відчуження землі.

“Чоловік власноручно підписав та затвердив гербовою печаткою завідомо неправдивий офіційний документ, а саме рішення позачергової сільської ради, про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства приватною особою”, – розповіли в прокуратурі.

На підставі сфальсифікованого документа було зареєстровано право приватної власності на земельну ділянку площею 1,2 га. Сума збитку, нанесеного територіальній громаді, становить понад 100 тис. грн.

Судити колишнього главу сільради будуть за зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК). Йому загрожує покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від 4 250 грн до 12 750 грн.

Як повідомляв Харків Times, сільрада в Харківській області незаконно надала в оренду земельну ділянку вартістю 2,3 млн грн.