Піде під суд проектувальник мосту через Уди в селищі Васищево

Завершено розслідування та передано до суду справу стосовно генерального проектувальника, відповідального за авторський нагляд при реконструкції моста через річку Уди в селищі Васищево Харківського району.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що обсяги і вартість фактично виконаних підрядником робіт не відповідають даним проектно-кошторисної та первинної звітної документації.

Генеральний проектувальник, в свою чергу, не повідомив замовнику в особі Васищевської селищної ради про виявлені порушення. Крім того, він вніс завідомо недостовірні відомості в офіційний документ за обсягом виконаних робіт. На підставі підписаних актів виконаних робіт, Васищевська селищна рада перерахувала гроші на рахунок підприємства підрядника за роботи, які фактично не виконані.

Таким чином, через неналежне виконання службових обов’язків генеральним проектувальником державі завдано збитків на суму близько 700 тис. грн.

Судити обвинуваченого будуть за фактом підробки офіційного документа і службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4250 грн до 12 750 грн) або без такого.

Але ж як все добре починалося – у липні 2016 року міст урочисто відкрили, на відкритті був присутній тодішній голова облдержадміністрації (згодом – керівник Адміністрації президента за Петра Порошенка, а нині – лідер місцевого осередку медведчуківської партії “Опозиційна платформа “За життя”) Ігор Райнін. Ігор Львович навіть нагородив будівельників, які проводили реконструкцію моста, “почесними відзнаками – годинниками ХОДА” (так сказано у повідомленні на сайті обласної державної адміністрації).

Як повідомляв Харків Times, поліція підозрює проектувальника моста через Уди в селищі Васищево в службовій недбалості.