Кучер звільнив затриманого на хабарі в 1,32 млн грн директора департаменту ХОДА

Фото: НАБУ

З посади директора Департаменту капітального будівництва Харківської обладміністрації звільнено Андрія Винниченко, якого в ніч з 3 на 4 серпня затримали на хабарі в розмірі 1,32 млн грн.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження голови ХОДА Олексій Кучера від 21 серпня, опублікованого на сайті обладміністрації.

Згідно документу Винниченка звільнено 21 серпня за згодою сторін з виплатою компенсації за два дні невикористаної щорічної відпустки. Також повідомляється, що заяву про звільнення підозрюваний у корупції чиновник подав 19 серпня.

До призначення нового директора Департаменту капітального будівництва очолювати цей підрозділ ХОДА буде заступник звільненого – Андрій Кудряшов. Про це йдеться ще в одному розпорядженні за підписом Олексія Кучера від 21 серпня.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 3 на 4 серпня за підозрою в корупції був затриманий директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної держадміністрації Андрій Винниченко.

За даними НАБУ, Винниченко вимагав 1,32 млн грн неправомірної вигоди за підключення електроустановок приватного підприємства до електричних мереж.

Винниченко повідомили про підозру у вчиненні злочинів за кількома статтями КК: ч.2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство) ч.2 ст. 15 в., Ч.4 ст.27; ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 369 (закінчений замах на пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Вищий антикорупційний суд відправив Андрія Винниченко під варту з можливістю вийти під заставу в розмірі 630 тис. грн, що вдвічі менше суми хабара, за який його затримано.