У суді оскаржують продаж газоносної ділянки вартістю понад 8 млрд грн

Фото: ztv.zp.ua

До Господарського суду Харківської області подано позов з вимогою визнати незаконним і скасувати протокол проведення аукціону, а також визнати недійсними договори купівлі-продажу та спеціальний дозвіл на користування надрами та угоду про умови користування надрами земельної ділянки загальною вартістю понад 8 млрд грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, аукціон з продажу спеціального дозволу на користування надрами був проведений Держслужбою геології і надр України в 2016 році. Балансові запаси земельної ділянки площею понад 2,5 тис. га становлять майже півтора мільярда кубометрів газу і більше 320 тис. тонн нафти, вартістю понад 8 млрд грн.

За результатами проведення аукціону підприємству-переможцю видано спеціальний дозвіл на користування надрами та укладено угоду про умови користування ними.

Однак Антимонопольний комітет визнав дії підприємств-учасників аукціону антиконкурентними, та такими, що порушили вимоги Закону України «Про захист економічної конкуренції». На думку АМКУ, в ході аукціону було допущено змову учасників з метою спотворення його результатів.

Переможець аукціону оскаржив рішення АМКУ в суді і програв. За результатами судового розгляду постановою Верховного Суду рішення Антимонопольного комітету визнано законним. Це стало підставою для звернення місцевої прокуратури до суду з відповідним позовом.