Харківська область – остання у рейтингу з оперативності доставки підручників до шкіл

Харківська область станом на сьогодні, 19 серпня, – остання серед регіонів України у рейтингу з оперативності доставки підручників до шкіл.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Міністерства освіти і науки України, яка посилається на дані Інституту модернізації змісту освіти.

“Останнє місце наразі за Харківською областю ‒ лише 22%”, – йдеться у повідомленні.

В середньому по країні до шкіл вже надійшло 60% всіх підручників для учнів 3-х класів НУШ. У сусідній Полтавській області, яка стала лідером рейтингу, розвезено вже 95% підручників, у Дніпропертівській – 77%, у Донецькій та Луганській – по 70%, у Сумській – 60%.

Також триває доставка до обласних баз підручників для 7-х класів ‒ станом на 18 серпня розвезено близько 50%.

Цього року надруковані оновленні підручники для 7-го класу з предметів історія України, всесвітня історія, інформатика, гагаузька мова загальним накладом 1 млн 486 тис 852 примірників та мовами національних меншин ‒ 19 тис 374 примірників.

Також для 7-го класу перевидані підручники 2016 року із 28 назв загальним накладом 1 млн 368 тис 563 примірників. Серед яких, зокрема: українська мова, українська література, алгебра, геометрія, фізика, хімія, основи здоров’я, мистецтво, зарубіжна література та іноземні мови.