У Харкові виявили незвичайний випадок ботулізму

З початку травня на території Харківської області на ботулізм захворіли п’ятеро осіб. Всі випадки отруєнь пов’язані з вживанням річкової риби в’яленої або копченої.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

Повідомляється, що три людини захворіли після вживання риби, виготовленої в домашніх умовах. Ще двоє – вживали рибу, куплену на рибному складі.

13 серпня в Харківський лабцентр надійшло екстрене повідомлення про захворювання на ботулізм у 50-річного харків’янина. Санітарно-епідеміологічне розслідування показало, що причиною отруєння став в’ялений непатраний лящ домашнього приготування.

Рибою хворого пригостив його знайомий, який виловив її в місцевій водоймі. Чоловіки разом з’їли гостинець 12 серпня, але отруївся тільки один. На наступний день потерпілий відчув себе гірше: у нього з’явилася нудота, блювота, запаморочення, двоїння в очах.

Чоловік одразу звернувся за медичною допомогою і був госпіталізований в міську клінічну лікарню №2 ім. проф. А.А. Шалімова. Його стан медики оцінюють, як середньої тяжкості.

Як повідомляв Харків Times, 16 червня екстрена медична допомога знадобилася 68-річному жителю селища Борова, який з’їв в’ялено-копчену рибу, виготовлену в домашніх умовах.

У Харківській області сім’ю госпіталізували з ботулізмом.