На Дублянському спиртзаводі незаконно виробляли контрафактні дезінфікуючі засоби (фото)

Правоохоронці виявили незаконне виробництво контрафактних дезінфікуючих засобів на державному підприємстві “Дублянський спиртовий завод” у Харківській області. Протягом поточного року науково-виробнича фірма отримала більше 4 млн гривень незаконного прибутку від реалізації цієї продукції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

До Дергачівської місцевої прокуратури надійшли матеріали щодо причетності посадових осіб ДП “Дублянський спиртовий завод” до організації незаконного виробництва не облікованої спиртовмісної продукції (біоетанолу) на потужностях підприємства з метою особистого збагачення.

“В ході досудового розслідування встановлено, що підприємство останні роки перебуває в стадії банкрутства та офіційно не здійснює виробничої діяльності, ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами анульовані, ліцензію на виробництво спирту етилового та біоетанолу, а також ліцензію на продаж спирту етилового, біоетанолу та алкогольних виробів не отримувало. Однак, посадові особи державного підприємства здійснюють незаконну реалізацію частини виготовленої спиртовмісної продукції товариству з обмеженою відповідальністю, керівником якого є 43-річна жінка”, – йдеться у повідомленні.

Жінка організувала незаконне виробництво контрафактних дезінфікуючих засобів, реалізація яких здійснюється через Інтернет та мережу аптек у Харкові. Зокрема, до складу виробленої продукції фактично входить етиловий спирт, при цьому підприємство має ТУ на виробництво продукції тільки з ізопропілового спирту.

За попередньою інформацією на науково-виробничому підприємстві зберігається близько 2 тонн спирту та понад 200 літрів готової продукції. На даний час проводяться обшуки товариства з обмеженою відповідальністю.

Слідчі дії проводив слідчий Дергачівського відділу поліції в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).