Оркестр Харківської обласної філармонії дав концерт у скошеному полі (відео, фото)

Фото: Роман Маменко‎ - Фото, жизнь, новости Волчанска и (р-на)! + / Facebook

Оркестр Харківської обласної філармонії виконав класичні та популярні музичні композиції у скошеному полі у Вовчанському районі Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

“Так оригінально привітали із завершенням першого етапу жнив хліборобів району, який зібрав найбільший врожай у регіоні, – 207 тисяч тонн ранніх зернових та зернобобових”, – йдеться у повідомленні.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер відзначив, що свято для аграріїв влаштували просто неба, щоб витримати норми карантину.

“Ми хотіли такою творчою нотою поєднати наших митців, культуру і реальний сектор економіки та висловити подяку аграріям, які дають 30% наповнення бюджету Харківської області”, – сказав Кучер.

Директор та головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко відзначив, що ідея виступу оркестру в полі народилася спонтанно та була реалізована практично за тиждень.

“Зали поки закриті, а хочеться грати, ми скучили по публіці, – зізнався Юрій Янко. Він також нагадав, що оркестр Харківської філармонії не вперше виконує класичну музику в незвичних локаціях. – Ми грали в метро, де було 6000 слухачів, ми грали на “Турбоатомі” на величезному верстаті, ми грали на вокзалі, на полігоні ДСНС, у аеропорту”.

Як повідомляв Харків Times, посеред поля поблизу села Федорівка, що у Вовчанському районі Харківської області, зводять концертну залу з сіна.