У Куп’янському районі двоє братів вимагали з підприємця 15 тисяч доларів “боргу” (відео, фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські затримали у Куп’янському районі Харківської області двох братів за вимагання з підприємця 15 тисяч доларів “боргу”. У випадку несплати зловмисники обіцяли спалити будинок та торговельний павільйон підприємця.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Із заявою про вимагання “боргу” потерпілий звернувся до поліції. І вже в ході слідства правоохоронці встановили причетність до злочину двох братів. Погрожуючи фізичною розправою підприємцю та його родині, а також знищенням його будинку, зловмисники вимагали 15 тисяч доларів США. Щоб довести серйозність своїх погроз, підпалили вхідні двері до торгівельного павільйону підприємця”, – йдеться у повідомленні.

На вимогу братів потерпілий мав зробити закладку у зазначеній ними лісосмузі та залишити там гроші.

У середу, 5 серпня, на території Куп’янського району поліцейські затримали двох чоловіків після одержання 15 тисяч доларів “боргу”. З місця затримання вилучили пакет із грошима. Один із братів вже затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання). Вирішується питання щодо затримання другого зловмисника та повідомлення йому про підозру.

Чинним законодавством передбачена відповідальність за вимагання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що брати почали вимагати від підприємця гроші з січня. У разі несплати вимагачі погрожували знищенням особистого майна підприємця, зокрема чіпляли гранату на двері житлового приміщення, де він мешкав. Протягом травня-серпня ця група осіб в смт. Куп’янськ-Вузловий Куп’янського району здійснила підпали помешкання потерпілого, а також приміщення магазину в с. Курилівка, який йому належить.

У затриманого 5 серпня 31-річного чоловіка вилучено мобільний телефон, з якого надсилалися смс-повідомлення з погрозами, а також грошові кошти у сумі понад 200 тис. гривень, отримані від потерпілого.