Харківська область – друга у країні за заборгованістю із виплати зарплати

Фото: 112.ua

Харківська область – друга у країні за заборгованістю із виплати зарплати станом на 1 липня 2020 року.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Державної служби статистики.

Сума заборгованості з виплати заробітної плати у регіоні на 1 липня становила 468,5 млн грн. Більша заборгованість – лише у Донецькій області (661,9 млн грн).

За даними Головного управління статистики у Харківській області, загальна сума заборгованості упродовж червня збільшилася на підприємствах, в установах та організаціях області на 2,1%, або на 9,7 млн грн. Обсяг боргу на початок липня склав 8,4% від фонду оплати праці, нарахованого за червень.

Заборгованість перед працівниками економічно активних підприємств упродовж червня збільшилась на 8,9 млн.грн, або на 5,0%, і на 1 липня становила 185,7 млн грн. “Основна частина невиплаченої заробітної плати припадала на підприємства промисловості (62,9% від загального показника, або 116,7 млн грн)”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 1 липня вчасно не отримали заробітну плату 10,7 тис. працівників. Кожному із них не виплачено в середньому 17,3 тис. грн, що у 1,7 раза перевищує середній розмір заробітної плати за червень.

Найбільший розмір заборгованості із виплати заробітної плати зберігається на підприємствах Харкова – 139,8 млн грн. Також заборгованість мала місце у Лозовій, Люботині, Балаклійському, Барвінківському, Богодухівському, Валківському, Вовчанському, Дергачівському, Зміївському, Красноградському, Краснокутському, Харківському та Чугуївському районах.