У Харкові відкриють нові інклюзивні класи

Фото: city.kharkov.ua

У новому навчальному році в школі №105 в Шевченківському районі Харкова відкриють два перших класи, де будуть навчатися діти з особливими потребами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

У навчальному закладі вже працюють п’ять класів, де навчаються десять учнів з особливими освітніми потребами (вісім хлопчиків і дві дівчинки). У нових класах навчатимуться шість учнів з особливими потребами.

За словами директора школи №105 Наталії Теплової, в школі створюють всі умови для комфортного навчання та перебування тут дітей з особливими потребами. У минулому році в рамках проекту Німецької федеральної компанії (GIZ) був виконаний капітальний ремонт медпункту і чотирьох туалетів, в тому числі для маломобільних учнів.

В цьому році в установі замінили вікна, капітально відремонтували покрівлю, оновили фасад, вхідні групи і виконали ремонт в кабінетах початкових класів. Навколо школи було встановлено огорожу, а всю прилеглу територію до початку нового навчального року заасфальтують. Також в школі оновлять спортивний майданчик, де будуть футбольне, волейбольне та баскетбольне поля, бігові доріжки, встановлені тенісні столи та блок силових тренажерів.

З 2017 року школі №105 діє ресурсна кімната для проведення з особливими учнями індивідуальних і групових занять. Кімната розділена на три зони – освітню, ігрову та соціально-побутову, де діти отримують навички самообслуговування. Також в кімнаті є комп’ютерна техніка, інтерактивна дошка, мольберт і стіл для пісочної анімації для комплексної корекційної роботи з дітьми.

Як повідомляв Харків Times, в парку Горького планують відкрити інклюзивний дитячий майданчик.