У Харківській області під час збору врожаю обстріляли комбайн (доповнено, фото, відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

30 липня під час збору врожаю на полі поблизу села Черкаська Лозова невідомі заблокували роботу комбайна, погрожуючи комбайнеру і його помічнику предметом, схожим на пістолет, а потім здійснили постріли в їх сторону.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

В результаті обстрілу було пошкоджено комбайн. 59-річний комбайнер і його помічник не постраждали.

За підозрою в скоєнні даного злочину в порядку ст. 208 КПК поліцейські затримали 24-річного чоловіка.

Пістолет, з якого імовірно були здійснені постріли, знайшли кинутим за півкілометра від місця події, на сусідньому полі.

“Встановлено, що чоловік здійснив декілька пострілів з пневматичної зброї, зовні схожої на пістолет Макарова, після чого сховав цю зброю у полі”, – розповів слідчий Дергачівського відділу поліції Роман Гімас.

На місці події працює слідчо-оперативна група. Вона встановить, чи була це спроба рейдерського захоплення, чи комбайн був обстріляний з іншої причини.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство). Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські затримали 15 осіб за спробу рейдерського захоплення державного дослідного господарства Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН в селищі Червона Хвиля Великобурлуцького району.