На трасі Київ – Харків відкрили частину обходу Полтави (фото)

Фото: www.adm-pl.gov.ua

Укравтодор завершив будівництво першої черги обходу Полтави (від Супрунівки до Розсошенців). Нова дорога сполучатиме автомобільні дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський та М-22 Полтава – Олександрія та допоможе розвантажити місто від транзитного транспорту, який рухається у бік Кременчука.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Укравтодору.

“Перша черга обходу Полтави – це 5,5 км сучасного хайвею, 400-метрова залізобетонна естакада, 518-метрова металева естакада висотою 30 метрів, кільцева транспортна розв’язка, три шляхопроводи, а також дворівнева транспортна розв’язка європейського рівня”, – йдеться у повідомленні.

“Проєкт Укравтодору та Світового банку з відновлення траси М-03 розпочався в 2009 році. Проєкт, у рамках якого побудовано першу чергу обходу Полтави, почався у 2012 році. Та тільки зараз усі проблемні питання вдалося розв’язати, і підрядники змогли виконати величезні обсяги робіт вже у 2020 році” – заявив голова Укравтодора Олександр Кубраков.

Будівництво першої черги обходу Полтави стало можливим у рамках другого проєкту співпраці України та Світового банку. Його мета – створення сучасного європейського маршруту від Києва до Харкова, який би відповідав світовим нормам безпеки руху й принципам розвитку дорожнього господарства. Зокрема, йдеться будівництво сучасних об’їзних для перенаправлення транспортних потоків в обхід населених пунктів.

У рамках співпраці зі Світовим банком, окрім першої черги обходу Полтави, на дорозі М-03 побудовано ще дві сучасні об’їзні: с. Покровська Багачка (ділянка км 220+782 – км 228+000), с. Красногорівка (ділянка км 275+000 – км 282+000). Також у 2020 році планується завершення реконструкції обходу м. Лубни (ділянка км 197+000 – км 210+000).

Прес-служба Полтавської обладміністрації повідомила, що за словами голови ОДА Олега Синєгубова, ремонт траси Київ-Харків-Довжанський у межах міста, яка була непроїзна, завдяки державній субвенції буде завершено уже в серпні цього року.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков зауважив, що вже розпочинається проектування другої черги цієї об’їзної дороги – від Розсошенців до траси М-03. “Гадаю, через два роки зможемо відкрити і цю ділянку дороги”, – сказав він.

Подивитися, де знаходиться обхід на мапі: https://bit.ly/3eXpaKj